Despre produse din pluta

Pluta este de fapt scoarta stejarului de pluta. Numele latin al stejarului de pluta este Quercus (stejar) suber (pluta). Acest copac deosebit are o scoarta (suberose parenchyma) unica in regnul vegetal. Stejarul de pluta poate fi decojit de scoarta si o noua scoarta poate creste fara a distruge copacul. Astfel fiecare copac devine o sursa regenerabila de materie prima. Scoarta este recoltata periodic de pe fiecare copac. Prima recoltare se face dupa 20-25 de ani de la plantare. Dupa fiecare decojire scoarta se regenereaza si poate fi din nou recoltata dupa 9-10 ani, pana cand stejarul ajunge la 200-250 de ani.

Tehnicile moderne si munca de cercetare continua, pe care atatea firme cu renume o fac in industria de prelucrare a plutei, au contribuit intr-un mod decisiv la intrebuintarea proprietatilor plutei in folosul civilizatiei moderne. Asadar, nu este de mirare faptul ca produsele din pluta sunt prezente in comert, numarul si varietatea aplicatiilor crescand semnificativ.

Obiectivul nostru este de a oferi o gama cat mai variata de produse din pluta, venind in sprijinul celor ce vor sa confere personalitate si originalitate proiectelor pe care le deruleaza. Speram ca astfel sa ne putem aduce aportul la crearea unui ambient plin de culoare si rafinament.

Inscrieti-va la newsletter pentru a primi noutati si oferte prin e-mail!

2016 © Produse-pluta.ro - Toate drepturile rezervate